wtorek, 14 października 2014

Sałatka z tuńczykiem


Dzisiejszym pomysłem na obiad jest sałatka z tuńczykiem. Polecamy wykorzystywać końcówkę sezonu warzywno-owocowego i udać się do najbliższego warzywniaka po świeże składniki.


Oto co potrzebujemy do przygotowania naszej sałatki:
-1 marchew,
-1/2 papryki,
-4 koktajlowe pomidorki,
-1/2 dojrzałego grapefruita,
-sałata roszponka,
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
-garść orzechów włoskich,
-2 rzodkiewki,
-1 dojrzałe awokado.


Czas przygotowania: ok. 20 minut.
Trudność: Łatwo.


1.Krok:

Myjemy wszystkie warzywa. Na dużym talerzu rozkładamy roszponkę.



2.Krok:

Kroimy wszystkie warzywa- jak na zdjęciu.




3.Krok:

Układamy pokrojone warzywa na sałacie-połowę marchwi, paprykę, awokado i rzodkiewkę.


4.Krok:

Odlewamy wodę z tuńczyka i rozkładamy całość na warzywach.



5.Krok:

Pokrojone pomidorki oraz resztę marchewki kładziemy na tuńczyka.


6.Krok:
Połowę grapefruita kroimy na małe kawałki i dodajemy do całości razem z włoskimi orzechami.


Gotowe! Smacznego.

WikAnn Foodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz