środa, 15 października 2014

Bananowe Pancakes




Do przygotowania pancakesów potrzebujemy:

-3 dojrzałe banany,
-4 jajka,
-3 łyżki mąki kokosowej,
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
-1 łyżka cynamonu/ kakao,
-1 łyżka oleju kokosowego,
-owoce/ orzechy do podania

Czas przygotowania: ok. 15 minut.
Trudność: Łatwo.

1.Krok:

W dużej misce miksujemy banany na gładką masę. Dodajemy do nich mąkę kokosową, cynamon/ kakao, proszek do pieczenia i sodę.

2.Krok:

Oddzielamy żółtka od białek- żółtka dodajemy do całości, następnie dokładnie mieszamy składniki.

3.Krok:

Ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do całości, mieszamy.

4.Krok:

Rozgrzewamy patelnię do roztopienia się oleju. Nakładamy ostrożnie małe placki. Kontrolujemy temperaturę- lepiej robić pancakesy na mniejszym ogniu, niż je spalić.
Brązowy kolor jest normalny dla placków z banana :)

5.Krok:

Należy wymieszać masę przed nałożeniem kolejnej tury.


Smacznego :)
WikAnn Foodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz