czwartek, 16 października 2014

"Nadziane" papryki






Do przygotowania 4 nadziewanych papryk potrzebujemy:

-4 papryki,
-2 pojedyncze piersi z kurczaka,
-puszka krojonych pomidorów,
-1 mała cukinia,
-1/2 bakłażana,
-2 ząbki czosnku,
-przyprawy, tabasco, imbir,
-czerwone curry,
-olej kokosowy do smażenia.

Czas potrzebny na przygotowanie papryk: ok. 15 minut + 1h pieczenia.

1.Krok:

Kroimy mięso, cukinię i bakłażana w kostkę.


Krok.2:

Włączamy piekarnik na 180 stopni.
Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym. Dodajemy pokrojony czosnek i imbir i mięso.


Krok.3:

Dodajemy do smażącego się mięsa pokrojone oliwki, bakłażana, cukinię, przyprawy oraz pomidory z puszki.



Krok.4:

W międzyczasie przygotowujemy papryki. Odkrawamy kapelusze i wyciągamy nasiona.


 Krok.5:

Uzupełniamy papryki,a następnie wkładamy do piekarnika na godzinę.




Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu!

Życzymy smacznego :)


WikAnn Foodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz