piątek, 24 października 2014

Paleo Lasagne


Chcąc przygotować paleo lasagne musieliśmy zastąpić makaron jakimś zdrowym odpowiednikiem. Zdecydowaliśmy się na cukinię i ziemniaka. Zapraszamy!


Do przygotowania naszego dania potrzebujemy:

-300 gram mięsa mielonego,
-1 puszka pomidorów,
-3 ziemniaki,
-1 marchewka,
-połowa średniej wielkości cukinii,
-połowa cebuli,
-przyprawy, tabasco.


1.Krok:

Mięso smażymy na oleju kokosowym. Dodajemy startą marchew i cebulę. Chwilę smażymy i dodajemy pomidory oraz przyprawiamy do smaku.


2.Krok:

Kiedy mięso się smaży, przygotowujemy sobie cukinię i ziemniaki. Kroimy je na cienkie plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem kokosowym.



3.Krok:

Układamy poszczególne warstwy lasagne- zaczynając od warstwy ziemniaków, następnie mieszanka z patelni- staramy się nie dodawać zbyt dużo wody. Później cukinia, mięso, ziemniaki, itd.


4.Krok:

Tak przygotowaną lasagne wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut.

Po upieczeniu wyciągamy i kroimy na kawałki (gdy lasagne puściła dużo wody należy ją odlać).
Smacznego!




WikAnn Foodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz