piątek, 24 października 2014

Domowe chipsy


Recepta na domowe chipsy jest banalnie prosta. Dodawaliśmy już przepis na chipsy z batatów. Przyszedł czas na jego europejskiego odpowiednika.

Do przygotowania chipsów potrzebujemy:

-2 duże ziemniaki,
-olej kokosowy-do nasmarowania papieru do pieczenia,
-przyprawy.

1.Krok:

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni-termoobieg.
Obieramy ziemniaki i kroimy je na cienkie plastry.

2.Krok:

Układamy na blaszce i posypujemy przyprawami. Wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Od czasu do czasu kontrolujemy ziemniaki- nie dopuszczamy do ich przypalenia.


Wyciągamy i gotowe! Smacznego :)



WikAnn Foodie

2 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł :) takie chipsy z pewnością są o wiele zdrowsze i smaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie i dużo lepiej smakują ;)

    OdpowiedzUsuń