niedziela, 26 października 2014

Pomysł na pierś z kurczaka


Niedzielny obiad powinien być wyjątkowy. Przygotowaliśmy dla was szybkie danie, które zachwyci wasze żołądki :) Zapraszamy!

Do przygotowania obiadu (dla 3 osób) potrzebujemy:

-3 pojedyncze piersi z kurczaka,
-1 bakłażan,
-1 pomidor,
-250 gram mrożonego szpinaku,
-3 ząbki czosnku,
-przyprawy, tabasco,
-2 łyżki sosu pomidorowego lub paprykowego- my używamy paprykowy, domowej roboty.




1.Krok:

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Na patelni smażymy szpinak z sosem pomidorowym/paprykowym. Dodajemy tabasco i odrobinę papryki.



2.Krok:

Przyprawiamy piersi. My używamy głównie papryki, ziół i tabasco.



3.Krok:

Kroimy bakłażana na plastry. Posiekanym czosnkiem nadziewamy bakłażana (jak na zdjęciu). Posypujemy przyprawami i polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Wszystko układamy na papierze do pieczenia- piersi również.




Pieczemy ok. 30 minut.

Po upieczeniu układamy ładnie na talerzach. Ozdabiamy plastrami pomidora i gotowe! Smacznego!


WikAnn Foodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz