środa, 15 października 2014

Nadziewane awokado



Wolny wieczór i masz ochotę na coś pysznego. Idealnym pomysłem na kolacje bądź przekąskę może być nadziewane awokado. To szybki i łatwy przepis dla każdego smakosza.


Do przygotowania nadziewanych awokado potrzebujemy:

- 1 awokado,
- 200 gram krewetek koktajlowych,
- 4 pomidorki koktajlowe,
- kilka listków mięty,
- szczypta chilli,
- pieprz,
- tabasco,
- ząbek czosnku,
-olej kokosowy do smażenia,
-kilka migdałów do podania.





Czas przygotowania: 15 minut.

Trudność: Łatwo.






1. Krok:

Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym. Dodajemy posiekany czosnek, chilli oraz krewetki.


2.Krok:

Kroimy awokado na pół, łyżką wyciągamy miąższ do miseczki, a "skorupkę" oczyszczamy.
 
3.Krok:

Rozgniatamy miąższ widelcem, następnie dodajemy do niego przyprawy i posiekane listki mięty. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do całości. Skraplamy delikatnie tabasco.


4.Krok:

Usmażone wcześniej krewetki dodajemy do nadzienia i dokładnie mieszamy.


5.Krok:

Uzupełniamy skorupki nadzieniem i ozdabiamy migdałami.


Smacznego!

WikAnn Foodie






1 komentarz:

  1. Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń