wtorek, 14 października 2014

Chipsy z batata


Jak zrobić zdrowe chipsy? Przepis jest bardzo prosty. Zapraszamy!

Do przygotowania chipsów potrzebujemy:
-1 batata,
-ulubione przyprawy (papryka, zioła),
-olej kokosowy.

Czas przygotowania (razem z pieczeniem): ok.25 minut.
Trudność: Łatwo.

1.Krok:

Włączamy piekarnik na temp. 200 stopni.
Obieramy, a następnie kroimy ziemniaka w dość cienkie plasty (jak na zdjęciu).



2.Krok:

Smarujemy papier do pieczenia olejem kokosowym, po czym układamy na nim pokrojone kawałki ziemniaka. Posypujemy całość przyprawami.


3.Krok:

Wkładamy do piekarnika na około 20minut, pilnując przy tym, by chipsy się nie przypaliły-  szczególnie te cienko pokrojone. Każdy kroi inną grubość więc po upływie 10 minut warto ich doglądać i ew. zmniejszyć czas pieczenia.

 Smacznego!



WikAnn Foodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz