Dzisiejszym pomysłem na obiad jest sałatka z tuńczykiem. Polecamy wykorzystywać końcówkę sezonu warzywno-owocowego i udać się do najbliższego warzywniaka po świeże składniki.
Oto co potrzebujemy do przygotowania naszej sałatki:
-1 marchew,
-1/2 papryki,
-4 koktajlowe pomidorki,
-1/2 dojrzałego grapefruita,
-sałata roszponka,
-2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
-garść orzechów włoskich,
-2 rzodkiewki,
-1 dojrzałe awokado.
Czas przygotowania: ok. 20 minut.
Trudność: Łatwo.
1.Krok:
Myjemy wszystkie warzywa. Na dużym talerzu rozkładamy roszponkę.
Kroimy wszystkie warzywa- jak na zdjęciu.
Układamy pokrojone warzywa na sałacie-połowę marchwi, paprykę, awokado i rzodkiewkę.
Odlewamy wodę z tuńczyka i rozkładamy całość na warzywach.
5.Krok:
Pokrojone pomidorki oraz resztę marchewki kładziemy na tuńczyka.
6.Krok:
Połowę grapefruita kroimy na małe kawałki i dodajemy do całości razem z włoskimi orzechami.Gotowe! Smacznego.
WikAnn Foodie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz