Niedzielny obiad powinien być wyjątkowy. Przygotowaliśmy dla was szybkie danie, które zachwyci wasze żołądki :) Zapraszamy!
Do przygotowania obiadu (dla 3 osób) potrzebujemy:
-3 pojedyncze piersi z kurczaka,
-1 bakłażan,
-1 pomidor,
-250 gram mrożonego szpinaku,
-3 ząbki czosnku,
-przyprawy, tabasco,
-2 łyżki sosu pomidorowego lub paprykowego- my używamy paprykowy, domowej roboty.
1.Krok:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Na patelni smażymy szpinak z sosem pomidorowym/paprykowym. Dodajemy tabasco i odrobinę papryki.
2.Krok:
Przyprawiamy piersi. My używamy głównie papryki, ziół i tabasco.
3.Krok:
Kroimy bakłażana na plastry. Posiekanym czosnkiem nadziewamy bakłażana (jak na zdjęciu). Posypujemy przyprawami i polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Wszystko układamy na papierze do pieczenia- piersi również.
Pieczemy ok. 30 minut.
Po upieczeniu układamy ładnie na talerzach. Ozdabiamy plastrami pomidora i gotowe! Smacznego!
WikAnn Foodie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz