Będzie pysznie!
Do przygotowania kremu potrzebujemy:
-1 średniej wielkości dynia,
-warzywa do przygotowania bulionu, tj: 2 marchewki, por, seler, pietruszka,
-mięso na zupę,
-mleko kokosowe- 400 ml,
-olej kokosowy-1 łyżeczka,
-2 ząbki czosnku,
-1 ostra papryczka,
-pestki dyni
-ulubione przyprawy.
Wszystkie warzywa pokroic w kostkę.
Czas przygotowania: ok 30min.
1.Krok:
Zaczynamy przygotowaniem bulionu- gotujemy mięso, a następnie dorzucamy do niego warzywa- pokrojoną marchew, pietruszkę, seler oraz pora.
2.Krok:
3.Krok:
Wyciągamy z garnka ugotowane mięso i dodajemy do niego naszą dynię. Gotujemy do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
4.Krok:
Wszystko blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mleko kokosowe, po czym kolejny raz używamy blendera.
5.Krok:
Doprawiamy do smaku i gotowe! Krem podajemy posypując pestkami dyni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz