- 1 awokado,
- 4 pomidorki koktajlowe,
- kilka listków mięty,
- szczypta chilli,
- pieprz,
- tabasco,
- ząbek czosnku,
-olej kokosowy do smażenia,
-kilka migdałów do podania.
Czas przygotowania: 15 minut.
Trudność: Łatwo.
1. Krok:
Rozgrzewamy patelnię z olejem kokosowym. Dodajemy posiekany czosnek, chilli oraz krewetki.
2.Krok:
Kroimy awokado na pół, łyżką wyciągamy miąższ do miseczki, a "skorupkę" oczyszczamy.
3.Krok:
Rozgniatamy miąższ widelcem, następnie dodajemy do niego przyprawy i posiekane listki mięty. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do całości. Skraplamy delikatnie tabasco.
4.Krok:
Usmażone wcześniej krewetki dodajemy do nadzienia i dokładnie mieszamy.
5.Krok:
Uzupełniamy skorupki nadzieniem i ozdabiamy migdałami.
Smacznego!
WikAnn Foodie
Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater
OdpowiedzUsuń