ciaso:
-3 dojrzałe banany,
-3 jajka,
-1 łyżka syropu klonowego,
-1/4 szklanki mąki kokosowej,
-1 łyżeczka proszku do pieczenia- my używamy weinstein backpulver,
-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
-1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
-1 łyżka cynamonu,
-1/2 szklanki masła migdałowego.
wierzch ciasta:
-1/4 szklanki oleju kokosowego,
-2 łyżki mąki migdałowej,
-1 łyżka cynamonu,
-2 łyżki wiórków kokosowych,
-1 łyżka mielonych orzechów,
-1 zaparzona kawa espresso.
1.Krok:
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Smarujemy formę, w której będziemy robić nasze ciasto, olejem kokosowym.
2.Krok:
W misce mieszamy banany, jajka, syrop klonowy, masło migdałowe i ekstrakt z wanilii.
3.Krok:
Dodajemy mąkę kokosową, cynamon oraz proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie miksujemy.
4.Krok:
Przekładamy ciasto do formy.
Teraz zajmiemy się wierzchem ciasta.
5.Krok:
W misce mieszamy ze sobą mąkę migdałową, cynamon, olej kokosowy, zmielone orzechy i wiórki kokosowe. Mieszamy i dodajemy espresso.
6.Krok:
Dokładnie wymieszaną masę nakładamy na wierzch ciasta delikatnie uklepując. Wkładamy ciasto do piekarnika na 50 minut.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika, umieszczamy je w chłodnym miejscu na około 15 minut. Po upływie tego czasu, ciasto jest gotowe do krojenia i spożycia :)
SMACZNEGO!
WikAnn Foodie
Kocham i zjem wszystko co bananowe :)
OdpowiedzUsuńTo na pewno ten przepis przypadnie Ci do gustu ;) koniecznie wypróbuj ! Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda po prostu cudownie :)
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej :) pozdrawiamy i zachęcamy do wypróbowania przepisu.
OdpowiedzUsuń