Bułeczki na bazie mąki z tapioki. Zapraszamy!
-3jajka,
-400gram tapioki,
-70gram startego parmezanu,
-70gram innego sera-my użyliśmy kozi,
-duża garść liści szpinaku,
-300ml mleka,
-płaska łyżka soli,
Krok.1:
Mleko,olej i sól gotujemy w garnku.
Krok.2:
Tapioki wysypujemy do miski. Dodajemy ugotowane mleko z olejem i dobrze mieszamy.
Krok.3:
Mieszamy jajka i dodajemy do całości. Znow mieszamy całość.
Krok.4:
Starty ser dodajemy do całości i ugniatamy ciasto rękami- najlepiej użyć do tego rękawiczek. Dodajemy rownież garść szpinaku posiekanego na kawałki.
Krok.5:
Łyżką nakładamy na papier do pieczenia.-jak na zdjęciu. Nie przejmuj sie formą babeczek;) pózniej możesz je rozłączyć. Ja zrobiłam na jednej blaszce całe ciasto,jednak polecam zrobić na 2 mniejsze babeczki.
Po 25minutach wszystko gotowe. Przełóż wszystko do pojemniczka. Smacznego :)
WikAnnFoodie
ale ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuń