wtorek, 4 listopada 2014

Kurczakowo-batatowe muffiny by WikAnnFoodie

Rewelacyjny przepis na wysokobiałkowe kurczakowo-batatowe muffiny




Do przygotowania muffin potrzebujemy:

- 2 jajka,
- 1 duży batat,
- 1 papryka,
- 3 piersi z kurczaka,
- przyprawy- chilli, zioła.
- sok z limonki,
- ćwiartka cebuli,
- tabasco,




1.Krok:

Cebule oraz kurczaka kroimy w drobną kostkę. Następnie smażymy czosnek z cebulą oraz kurczakiem. Przyprawiamy według upodobań. My dodaliśmy chilli. przyprawy oraz tabasco.



2.Krok:

Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smaży wszystko razem. Następnie odstawiamy patelnie na bok i zajmujemy się batatami.



3.Krok:

Bataty kroimy w kostkę i gotujemy. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 200 C.


4.Krok:

Następnie bataty umieszczamy razem z wcześniej przygotowanym kurczakiem w mikserze i miksujemy na jednolitą masę.


5.Krok:

Przygotowaną masą wypełniamy foremkę na muffiny. I wkładamy do piekarnika na 25 minut.


I gotowe



WikAnn Foodie



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz