niedziela, 30 listopada 2014

Krem dyniowo-batatowy


Nie ma nic lepszego na chłodne dni, niż rozgrzewający, syty i zdrowy posiłek. Zapraszamy na nasz krem z dynii i batata.



Do przygotowania kremu potrzebujemy:

-1 mała dynia lub połowa dużej,
-1 spory batat,
-suszona papryka chilli,
-warzywa do przygotowania bulionu- 3 marchewki, por, seler, natka pietruszki.


Krok.1:

Najpierw przygotowujemy bulion warzywny. Kroimy warzywa- marchew, seler, por, batata- w kostkę.


Krok.2:

Kroimy w kostkę dynię i podsmażamy ją na patelnii dodając odrobinę wody. Przyprawiamy posiekaną papryką lub posypujemy przyprawą. Smażymy do momentu, aż dynia zrobi się miękka.




Krok.3:

Dodajemy dynię do gotującego się bulionu. Czekamy, aż warzywa będą rozgotowane. Wyłączamy i blendujemy na krem.


Gotowe! Smacznego :)



WikAnnFoodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz