Do przygotowania lodów potrzebujemy:
- 1 mango,
- 1 banan,
- 1 owoc kaki,
- cynamon,
- orzechy, owoce do ozdoby,
- mleczko kokosowe - opcjonalnie.
1.Krok:
Mango, banan oraz owoc kaki kroimy w kostkę i wkładamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
2.Krok:
Po upływie minimum 3 godzin wkładamy zamrożone owoce do blendera.
2.Krok:
Blendujemy owoce na jednolitą masę.
3.Krok:
Przekładamy lody do miseczki ozdabiamy np. orzechami oraz owocami goji i gotowe.
WikAnnFoodie.com
jak jem lody to tylko takie zdrowe, wykonane w domu, a bardzo dawno właśnie nie jadłam... te Twoje narobiły mi takiego smaka, że chyba pomimo niesprzyjającej pogody skusze się o ich wykonanie :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis :)
OdpowiedzUsuń