środa, 3 grudnia 2014

Wołowina na slodko


Połączenie imbiru z miodem wypróbowaliśmy już wcześniej, przy przygotowywaniu sosu miodowo-imbirowego- dostępny na naszej stronie. Mięso z tym połączeniem smakuje wyjątkowo! Zapraszamy.


Do przygotowania przepisu potrzebujemy:
-500 gram mięsa wołowego,
-sok z połowy limonki,
-2 łyżki stołowe miodu,
-przyprawa chilli,
-imbir.

Krok.1:

Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem oleju kokosowego lub masła ghee.
Dodajemy skrojoną połowę limonki, imbir i miód.


Krok.2:

Dodajemy mięso pokrojone w cienkie paseczki oraz przyprawę chilli. Często mieszamy. Smażymy ok 5 minut, aż mięso będzie gotowe.








 Gotowe!





WikAnnFoodie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz